Всесвітній день вишиванки у Lavina Mall
08 05 2023

Lavina Mall спільно з Національним центром народної культури «Музей Івана Гончара» і брендом MustHave приєднуються до святкування Всесвітнього дня вишиванки. Стіни торгово-розважального центру заполонять етнічні мотиви, гарний настрій та незламна любов до України.

У центральному атріумі Lavina Mall відбуватиметься виставка вишиванок із колекції Музею Івана Гончара і бренду MustHave. Зокрема, тут можна буде побачити роботи Олени Кульчицької — української художниці, яка працювала в жанрах графіки, малярства та килимарства. Майстриня детально змалювала вбирання українців Гуцульщини, Поділля, Буковини, Покуття, Опілля, Бойківщини, Лемківщини, Полісся та Волині. Олена Кульчицька пішки пройшла майже весь захід України, пишучи з натури.

14 травня Lavina Mall запрошує на лекцію про українську вишивку — її проведе Олександра Сторчай, співробітниця Музею Гончара. Дізнайтеся більше про власні традиції, щоби помічати їхнє відбиття у сучасності! Спеціальною гостею з нагоди Всесвітнього дня вишиванки стане Ніна Матвієнко, яка виконає у стінах ТРЦ українські хіти.

Всесвітній день вишиванки — чудова нагода ще раз нагадати собі про власне коріння та об’єднатися заради спільного майбутнього. Чекаємо у Lavina Mall!