До уваги платників податків – суб’єктів господарювання
23 08 2023

До уваги

платників податків – суб’єктів господарювання!!!

Головне управління ДПС у м.Києві

інформує щодо застосування реєстраторів розрахункових операцій 

(далі – РРО)/ програмних РРО

 

Звертаємо увагу, що всі суб’єкти господарювання (крім платників єдиного податку першої групи) з 1 січня 2022 року зобов’язані застосовувати РРО та/або програмні РРО незалежно  від виду діяльності та обсягу доходу.

Такий обов’язок виникає у разі проведення розрахункових операцій в готівковій та/або безготівковій формі у сфері торгівлі, громадського харчування та послуг.

 

На сьогодні, ДПС реалізовано можливість кожному суб’єкту господарювання завантажити БЕЗКОШТОВНЕ програмне рішення – програмний реєстратор розрахункових операцій (ПРРО), який дозволяє забезпечити проведення розрахункових операцій з дотриманням всіх вимог і правил, що визначають порядок проведення розрахунків.

 

Щодо штрафних санкцій:

 

Необхідно зазначити, що з 01.01.2022 року по 01.10.2023 року штрафні санкції за порушення порядку проведення розрахунків до платників податків – суб’єктів господарювання не застосовуються, крім:

  • суб’єктів господарювання, що здійснюють продаж підакцизних товарів;
  • суб’єктів господарювання, що здійснюють валютно-обмінні операції;
  • суб’єктів господарювання, що здійснюють діяльність у сфері організації та проведення азартних ігор.

 

Водночас, починаючи з 01.10.2023 року до порушників порядку проведення розрахунків будуть застосовуватися штрафні санкції незалежно від сфери їх діяльності.

Вас також може зацікавити
Актуально